Mega Fortune är ett slotspel från 2009 skapat av kungen av slotspel, nämligen NetEnt. Detta är definitivt det slotspel som du som är ute efter riktigt stora summor ska välja. Detta beror på att Mega Fortune enligt uppgift ska ha marknadens största progressiva jackpot. Dessutom finns Mega Fortune med i Guiness Rekordbok, och detta på grund av att det är den videoslot som har haft den största utbetalningen någonsin. Summan av denna vinst var enorm, nämligen hela 17 euro miljoner. Just möjligheten till sådana summor är ett av många skäl till att satsa på just detta spel. Spelet går att spela antingen via datorn, mobilen eller surfplattan.

Vinstlinjer och insatser

Själva videosloten består av fem hjul och tre rader samt 25 olika vinstlinjer att välja bland. Minimuminsatsen man kan lägga per spel är 2,50 kronor, och den högsta är 500 kronor.

Tema och design

Spelets tema är ren och skär lyx. Grafiken är dock inte den bästa, detta eftersom spelet numera börjar bli till åren. Detta är dock inte något som påverkar spelupplevelsen speciellt mycket, och spelet har fortfarande en härlig känsla av lyx och rikedom. Spelet består av åtta standardsymboler. Den mest värdefulla av dessa är den symbol som utgörs av en röd ring, och efter denna följer i tur och ordning blå ring, gul ring, grön ring, konjak & cigarr, guldklocka, sedelklämma och till sist limousine. De tre specialsymbolerna i detta spel består av en Wild-symbol vars motiv är en lyxbåt. Nästa specialsymbol är en Scatter-symbol som består av en flaska champagne med tillhörande glas. Den tredje och sista specialsymbolen är bonussymbolen, vars motiv består av en darttavla med ordet ”Bonus”.

Bonus och Jackpot

Detta spel innehåller som tidigare nämnt en hel del bonusfunktioner. En av dessa är Free Spins, och för att aktivera detta läge krävs det att man får tre Scatter-Symboler samtidigt. Detta läge innehåller en multiplikator, vilket alltså betyder att man kan utöka sina vinster beroende på dennas värde.

Det man dock ska hoppas allra mest är bonussymbolen. Får man tre bonussymboler samtidigt på hjul 1, 2 och 3 så går man vidare till bonusrundan, och det är här möjligheterna till de riktigt höga vinsterna finns. När man tar sig till denna runda så dyker ett spelhjul upp, och detta består av tre olika nivåer. På den första nivån spinner man hjulet och kan antingen hamna på en vinst som består av en viss summa kontanter, men det man bör hoppas på är istället att man lyckas avancera till nästa nivå. Då kommer man nämligen ett steg närmare den jättejackpott som alltså kan betyda vinster på extremt höga summor.

Skillnaden mellan nivå ett och två är att i nivå två är det svårare att avancera ytterligare en nivå, men samtidigt är kontantvinsterna här högre än vad de är på den första nivån. Dessutom tillkommer det på denna nivå ytterligare ett alternativ i form av en mindre jackpot vid namn Rapid Jackpot.

Återigen bör man dock hoppas på att man lyckas avancera en nivå, närmare bestämt till den tredje. Det är nämligen här chansen till den extremt höga jackpotten finns. Denna heter Mega Jackpot, och det är denna jackpot som ledde till att den största vinsten någonsin för ett slotspel betalades ut. Detta handlar alltså om den vinst som hamnade på 17 euro miljoner, något som motsvarar cirka 154 miljoner kronor. Denna summa var alltså såpass högt att den kom med i Guinness Rekordbok.

För- och nackdelar

Fördelar:

  • Mega Jackpot handlar om väldigt höga summor, och har dessutom resulterat i den största vinsten någonsin för ett slotspel. Denna vinst var så stor att den till och med kom med i Guiness Rekordbok.
  • Spelet innehåller även ett mycket förmånligt Free Spin läge, och även här kan man vinna stora vinster, även om de inte går att jämföra med de vinster som Mega Jackpot kan resultera i.
  • Mega Fortune går att spela antingen på dator, mobil eller surfplatta.

Nackdelar:

  • Ska man klaga på något med detta spel så är det i så fall grafiken, som inte håller samma höga nivå som den till de allra modernaste slotspelen gör.

Sammanfattning

Mega Fortune är alltså ett slotspel som håller en hög och jämn nivå, och det som framförallt utmärker det är dess Mega Jackpot som har lett till marknadens största vinst någonsin, en vinst så stor att den till och med kom med i Guinness Rekordbok. Bara detta är något som gör spelet så spännande att spela att det är värt nog att pröva. NetEnt har föga förvånande med andra ord återigen lyckats skapa ett kanonspel. Detta är ju något vi numera vant oss vid, men det är ändå väldigt imponerande att denna gigant gång på gång lyckas leverera spel av den höga klass som de gör. Mega Fortune är alltså inget undantag, utan även detta är ett slotspel vi rekommenderar alla att prova på.