Devils Delight är ett spel som bör passa alla syndare därute, detta eftersom man här får göra ett besök till självaste helvetet. Skämt åsido, syndare eller inte så går det här spelet ut på att man får göra ett besök till helvetets allra djupaste delar. Här stöter man sedan på alla typer av skrämmande och fruktansvärda varelser som bor här nere, och vare sig man vågar eller inte så tvingas man att ställas inför dessa, och måste då göra sitt bästa för att besegra dem för att på så sätt kunna roffa åt sig av de vinster spelet har att bjuda på. Spelet kommer från 2015 och är skapat av NetEnt, genrens jätte, så man kan med andra ord lugnt förlita sig på att detta är ett bra spel som håller en hög nivå.

Vinstlinjer och insatser

Spelmaskinen i detta spel innehåller fem hjul, tre rader, samt 20 vinstlinjer. Minsta möjliga insats per spel är 0,01 euro, medan maxinsatsen är på 100 euro. Det är som vanligt spelarens val att välja både antalet vinstlinjer man vill inkludera per spel, samt den insats man vill lägga.

Tema och design

Spelets tema är alltså baserad på helvetet och djävulen själv. När det kommer till grafik levererar detta spel verkligen. Grafiken är nämligen knivskarp, medan designen är snygg på ett skrämmande vis och full av läskiga effekter. Standardsymbolerna i spelet utgörs av motiv såsom jävlar, gravstenar, skelett, och hjärtan med horn. Specialsymbolerna består av en Wild-symbol vars motiv är djävulen själv, en Scatter-symbol vars motiv är ett pentagram, och till sist en bonussymbol vars motiv är den fruktade liemannen.

Bonus och Jackpot

Man skulle lätt kunna tro att bonusar av olika slag är något som hör till himlen, men så är inte fallet. Även här nere i helvetet har man med andra ord Free Spins och andra typer av bonusar att dra nytta av. När det gäller Free Spins så gäller det att få tre Scatter-symboler samtidigt under samma runda, och det spelar ingen roll var på hjulen de hamnar så länge de är tre till antalet. Ett annat sätt att få Free Spins är genom de välkomsterbjudanden många nätcasinos hälsar nya kunder välkomna med. Det är vanligt att dessa bland annat består av free spins som man kan använda till något av NetEnts många framgångsrika slotspel, och Devils Delight är alltså ett av dessa. När man väl lyckats ta sig till spelets Free Spins runda har man chansen till stora vinster. Man kan under själva rundan dels utöka antalet snurr ytterligare genom att det även här händer att Scatter-symboler dyker upp. Dessutom finns här en multiplikator, vilken alltså kan utöka de eventuella vinster man får.

Devils Delight innehåller som tidigare nämnt även en bonussymbol, och genom att få denna samtidigt på hjul 3, 4 och 5 så sätter det igång bonusrundan. Denna går under namnet ”Soul Reaper”, och syftet med den är att matcha olika själar med olika typer av synder. Lyckas man bra leder detta till bonuspriser, samt att den så kallade själmätare man har i spelet fylls på ytterligare för varje själ man lyckas matcha med en specifik synd. Kommer man upp i totalt 15 själar så belönas man i form av 10 Free Spins. Dessa olika bonusfunktioner kan tillsammans med spelets Wild-symbol resultera i vinster på summor så stora som 100 000 euro.

För- och nackdelar

Fördelar:

  • Devils Delight är fyllt av diverse funktioner och är mycket variationsrikt, så det är ett spel man kan ägna lång tid åt utan att tröttna.
  • De olika bonusfunktionerna kan tillsammans med spelets Wild-symbol leda till vinster så stora som 100 000 euro.

Nackdelar:

  • Devils Delight har ingen progressiv jackpot.
  • NetEnt har av någon outgrundlig anledning gjort Devils Delight tillgängligt endast till datorer, så det går alltså inte att spela på mobilen eller surfplattan.

Sammanfattning

NetEnt har med Devils Delight ännu en gång lyckats producera ett slotspel som håller en mycket hög nivå. Spelupplägget är fyllt av nytänkande och spänning, spelet är så pass varierande att man verkligen inte tröttnar på det i första taget, dess design utgörs av snygg och knivskarp grafik tillsammans med häftiga effekter och funktioner, och genom diverse bonusfunktioner kan man komma upp i de riktigt höga summorna, något som ju är varje spelares ultimata mål.

Det finns endast två saker att klaga på när det kommer till Devils Delight, och detta är som sagt att spelet inte innehåller någon progressiv jackpot samt att det endast går att spela på datorn. Varför NetEnt valt att inte göra det tillgängligt till mobiler och surfplattor är, och verkar tyvärr förbli, en gåta. Det känns nämligen som att detta spel hade passat alldeles utmärkt till dessa plattformar.

När det kommer till det stora hela så är Devils Delight dock fortfarande ett slotspel som håller en helvetiskt hög klass! Vi ger därför detta spel rekommendationer lika varma som helvetets eldar, och vi tror att du kommer att hålla med oss om att NetEnt återigen har lyckats producera ett alldeles strålande slotspel!