Joker 8000 är ett slotspel med ett något annorlunda tema. Detta spel bygger nämligen på att efterlikna den gamla typen av enarmade banditer. Resultatet är att detta är ett simpelt spel som inte lämnar många frågetecken. Spelet, som är utvecklat av Microgaming, passar alltså bra för personer som inte gillar alltför invecklade spel samt de som var med redan på tiden då enarmade banditer var mycket populära. Detta spel har med andra ord chansen att väcka nostalgikern i dig.

Vinstlinjer och insatser

Denna digitala enarmade bandit består av fem vinstlinjer vilka löper både horisontellt så väl som diagonalt. Dessutom består maskinen av tre hjul med tre rader per hjul. Det är upp till spelaren att avgöra hur många vinstlinjer man vill satsa på. Spelet har även en så kallad auto-spin funktion, något som, om man väljer den, innebär att det enda man behöver göra är att ställa in mängden hjulsnurr och sedan bara luta sig tillbaka och se på medan spelet kör på automatiskt. Man kan i spelet välja på ett myntvärde mellan 1-10, och maxinsatsen per snurr är oavsett myntvärde alltid 100 krediter.

Tema och design

Målet med spelets tema så väl som dess design är, som tidigare nämnt, att efterlikna en klassisk enarmad bandit. Spelet har därför både gammaldags design och grafik, och symbolerna i den enarmade banditen är desamma som de riktiga maskinerna använde sig av på denna tid.

Joker 800 tillhör alltså inte något av marknadens snyggare spel, så om man främst söker efter snygg grafik och den typen av faktorer så gör man bäst i att leta vidare bland andra spel. När det gäller spelets symboler är de som sagt var som hämtade från de gamla klassiska enarmade banditerna. Dessa maskiner brukade ha symboler såsom olika frukter som körsbär, citroner och så vidare, samt även jokrar och olika typer av kortspelsymboler.

Bonus och Jackpot

Redan på den gamla goda tiden så kunde man vinna olika bonusar när man spelade på enarmade banditer. I detta spel ingår en funktion kallad ”Super Bonus Game”. Denna sätter man igång genom att välja spel-typ 10, och sedan där lyckas vinna åtminstone 20 krediter. 

När ”Super Bonus Game” väl är igång är det första man får göra att välja mellan två olika alternativ, vid namn ”hold style” och ett kallat ”nudge style”. Väljer man ”hold style” så får man möjligheten att spela mer strategiskt genom att kunna hålla kvar ett av hjulen, något som självklart har sina olika fördelar. Väljer man istället ”nudge style” så gör detta det möjligt för spelaren att flytta ner ett av hjulen ett snäpp, detta med fördelen att du kan skapa vinnande kombinationer genom att göra så att nästa symbol hamnar på vinstlinjen. Oavsett vilket av dessa två alternativ man väljer så är det mycket fördelaktigt om lyckas ta sig till detta läge, detta eftersom det är här man kan uppnå spelets toppvinst. Hur stor den blir handlar helt och hållet om hur stor insats man lagt på det aktuella spelet. Har man lagt en stor insats så kan man hamna på riktigt höga summor.

Utöver detta bonusläge finns det även två typer av jackpotts med i spelet. En av dessa har en vinst på 2000 mynt, och den andra har en på 8000 mynt. Precis som när det gäller bonusläget handlar det här helt och hållet om vilket myntvärde man valt när det gäller hur stor vinsten blir i riktiga pengar.

För- och nackdelar

Fördelar:

  • Ett inte alltför invecklat spel som alla kan lära sig utan några större problem.
  • Spelets tema och dess design bygger på enarmade banditer såsom som de såg ut förr i tiden, och du som var ett fan av dessa maskiner redan då kan alltså förvänta dig nostalgi på högsta nivå.
  • Spelet bjuder på en bonusrunda där man får välja mellan två olika alternativ. Dessutom erbjuder det två olika typer av jackpottar.

Nackdelar:

  • Grafiken är inte detta spels starka sida, vilket inte heller är meningen. Är grafik en faktor av största vikt för dig som spelare, då finns det bättre spel att välja än det här. 
  • När det gäller spelets jackpottar och bonusar så har dessa inte speciellt mycket att komma med jämfört med de många andra spel erbjuder.

Sammanfattning

På grund av spelets tema så är Joker 8000 alltså ett spel som främst bör passa de spelare som antingen föredrar simplare spel, eller de som är stora fans av den gamla skolans enarmade banditer. Även nostalgiker bör kunna njuta av det här spelet då Microgaming har lyckats väldigt bra med sitt mål, alltså att efterlikna den gamla typen av enarmade banditer så mycket som möjligt. Utöver detta så är Joker 8000 ett underhållande spel, men om man gillar det eller inte beror förstås mycket på personlig smak. Du som tillhör någon av det kategorier vi tidigare nämnt lär dock absolut uppskatta det här spelet.