Ännu ett i mängden av mästerverk inom slotspel utvecklade av NetEnt är Gonzos Quest. Precis som Starburst, ett annat mästerverk skapat av NetEnt, så är Gonzos Quest ett av branschens allra mest populära och välansedda spel. Gonzos Quest äger rum i kolonialtidens Sydamerika, och här tar man som spelare sig an rollen som Gonzo, en kolonisatör vars uppdrag är att finna det förlovade och mytomspunna landet Eldorado. Gonzos Quest skiljer sig från andra slotspel när det kommer till många olika faktorer. Ett exempel på detta är de höga vinsterna. Gonzos Quest går även bra att, utöver datorn, använda både på mobiltelefonen och surfplattan. Faktum är att detta faktiskt var ett av det allra första slotspel som man kunde göra detta med, trots att den mobila versionen är något mer begränsad i jämförelse med datorversionen, något man dock inte märker alltför mycket av.

Vinstlinjer och insatser

Själva spelmaskinen i Gonzos Quest består av fem hjul, tre rader och 20 vinstlinjer. Den minsta insats man kan lägga per spel är 2 kronor, och den högsta ligger på 500 kronor.

Tema och design

Temat i Gonzos Quest bygger på kolonialtidens Sydamerika, där Gonzo alltså i jakten på Eldorado tar sig fram bland alla möjliga sorters vackra och farofyllda miljöer. Grafiken är förstås begränsad jämfört med de allra senaste slotspelen, med tanke på att Gonzos Quest är från 2010, men trots det håller den fortfarande en helt ok klass.

De flesta slotspel på marknaden använder hjul i själva spelmaskinen, dock inte Gonzos Quest, utan här använder man istället stenar som faller ner i bild. Spelet symboler är inspirerade av aztekerna och deras kultur, och dessa finner man alltså ristade på stenarna. Grundsymbolerna utgörs av motiv som eld, en krokodil, en fisk, en fågel, månen, en orm och värme, vilka samtliga har olika världen. Dessa symboler är dessutom indelade i en mängd olika färger med olika värden även de, närmare bestämt blå, som är den färg som är värd mest, följd av grön, brun, lila, gul, rosa och grå.

Bonus och Jackpot

Bonus och jackpotts är tyvärr något som saknas i Gonzos Quest. Dock innehåller spelet andra häftiga funktioner som kan ge dig som spelare stora vinster. Lyckas man få en vinnande kombination så resulterar detta i att stenblocken exploderar. Detta är en funktion som i spelet kallas för Avalanche, och när detta inträffar så ersätts det/de stenblock som exploderat av nya, vilket då ger en chansen att vinna flera gånger under en och samma runda. Dessutom innehåller Gonzos Quest en multiplikator, vars värde ökar i takt med ju fler vinster man lyckas uppnå under en och samma runda, och som mest kan vinsterna multipliceras med fem gånger per runda.

Som med de flesta av NetEnts slotspel så finns här förstås även en Wild-symbol, vilken i detta spel består av ett frågetecken. Denna är mycket värdefull eftersom den, precis som vanligt när det gäller Wild-symboler, kan ersätta alla andra symboler, och på så sätt öka chanserna till att få en vinnande kombination.

Free falls är en funktion i detta spel vars syfte är identiskt med Free Spins, och därför är även denna symbol, som består av ett gyllene stenblock, också mycket värdefull. Lyckas man få tre av dessa gyllene stenblock på rad, från vänster till höger, så sätter free falls rundorna igång, och dessa fungerar alltså på samma sätt som Free Spins-rundorna gör i andra slotspel. De ger en alltså chansen att vinna diverse typer av värdefulla vinster.

För- och nackdelar

Fördelar:

  • Tillsammans med spel som Starburst tillhör Gonzos Quest de allra mest populära slotspelen på marknaden, och är ett av de bästa spel som speljätten NetEnt har producerat.
  • Trots avsaknad av jackpotts och bonusar så kan multiplikatorn och free falls rundorna ändå resultera i stora vinster. Dessutom erbjuder många av nätets casinon diverse bonusar som man kan använda i Gonzos Quest.
  • Spelets unika design kombinerat med dess unika spelupplägg skapar ett spännande spel som skiljer sig från mängden, och som är mycket underhållande.

Nackdelar:

  • Grafiken är inte längre den bästa med tanke på att spelet börjar bli till åren.
  • Faktum att både bonussystem och jackpotts saknas i Gonzos Quest är en klar nackdel.

Sammanfattning

NetEnt har med Gonzos Quest ännu en gång lyckats att skapa ett mästerverk till slotspel. Trots att spelet numera börjar bli gammalt så är det precis lika underhållande idag som det var den dagen det släpptes. Grafiken börjar dock att falla allt längre bakom konkurrenterna, alltså de nya slotspel som lanserar med jämna mellanrum. Trots detta är den fortfarande helt okej för att vara såpass gammal. Vad som är ännu mer imponerande än att grafiken håller en ok nivå efter så pass lång tid är det faktum att Gonzos Quest fortfarande är ett av det absolut bästa slotspelen på marknaden. Detta är bland annat på grund av att det har ett annorlunda och innovativt spelsätt, något som gör det till ett väldigt underhållande spel som många andra inte ens kan mäta sig med.