Jackpot 6000 är ett spel som i stort sätt kan sammanfattas som en klassisk enarmad bandit från förr, fast denna gång i digital form. Detta spel passar alltså perfekt för dig som är ett fan av klassiska enarmade banditer och som är nostalgisk av dig. Grafiken är inte grejen med detta spel, utan den absolut viktigaste ingrediensen är istället själva spelkänslan, vilken som sagt påminner om forna tider och det som då var väldigt populärt, nämligen enarmade banditer. Dessutom är det här ett underhållande spel som även kan tilltala de som inte ens var födda på den här tiden.

Är du tveksam till spelets kvalité kan du sluta oroa dig, detta eftersom spelet är utvecklat av NetEnt. Alla som känner till NetEnt vet att de är en jätte inom branschen, och i stort sätt allt de rör vid slutar med succé. De är bara att ta sig en titt bland deras tidigare titlar, däribland spel som Starburst och Gonzos Quest, två spel vilka tillhör branschens absolut bästa slotspel.

Vinstlinjer och insatser

Denna virtuella spelmaskin består utav tre hjul, tre rader och fem vinstlinjer. Innan man sätter igång med att spela måste man först välja hur många vinstlinjer man vill spela på, och antalet man har välja mellan är 1-5. Därefter får man välja insats, och man kan välja mellan en på 1 eller 2 kronor. Sedan är det bara att sätta igång och hoppas att man har slumpen på sin sida.

Tema och design

Detta spel har som mål är att efterlikna en gammal klassisk enarmad bandit så mycket som möjligt, vilket genomsyrar dess tema. Det är alltså designat för att se ut precis så som de klassiska enarmade banditerna gjorde. Grafiken är som sagt var inte det som är grejen med detta spel, den är inte speciellt avancerad och innehåller inte en massa häftiga effekter. Är det detta man är ute efter gör man därför bäst i att söka sig någon annanstans, det finns betydligt bättre alternativ i sådana fall.

När det gäller spelet symboler är dessa desamma som de gamla enarmade banditerna innehöll. Dessa är rangordnade i följande ordning: joker, stjärna, klocka, druvor, citron och körsbär. 

Bonus och Jackpot

När det gäller bonus och liknande innehåller Jackpot 6000 dels en progressiv jackpot, vilken kan innebära stora vinster. Vinner man ett spel finns det även en funktion där man får chansen att singla slant om möjligheten att dubbla vinsten. Man börjar då med att välja hur stor del av vinsten som man vill satsa. Sedan är det bara att luta sig tillbaka och hoppas på det bästa.

Maxinsatsen är på 10 eller 20 kronor, och fördelen med denna är att den ger dig chansen att delta i Super Meter Game genom att man klickar på Spin-knappen. Detta spelläge ger dig sedan chansen att dubbla din vinst för de vinster man tidigare uppnått, samt för eventuellt kommande vinster. Ett annat sätt att få vinst i detta spelläge är att få två jokrar. Klickar man sedan på den knapp där det står ”Collect” så innebär detta att man kan fortsätta spela för maxinsatsen på 10 kronor eller lägre.

För- och nackdelar

Fördelar:

  • Jackpot 6000 har en progressiv jackpot samt ytterligare ett stort urval av funktioner man kan använda sig av för att utöka sina vinster till max.
  • Återbetalningsprocenten i detta spel är hög.
  • Spelet har en härlig stämning och spelkänsla fylld av nostalgi.

Nackdelar:

  • Många menar att jackpot 6000 kan vara lite väl invecklat, och att det innehåller för många olika typer av funktioner vilket endast leder till förvirring.
  • Grafiken är inte detta spelets starka sida, något som inte heller är meningen, men om det är detta man är ute efter så finns det bättre alternativ.

Sammanfattning

Ska man nämna en egenskap med Jackpot 6000 som verkligen utmärker spelet så är det själva temat och designen. Det ger spelet en härlig känsla, och får det att kännas som att man har rest tillbaka i tiden till den tid då enarmade banditer var standard på restauranger och barer runt om i landet. Faktum är att detta slotspel är oerhört populärt i Norge, något som nog till stor del kan bero på denna härliga spelkänsla. Spelet har även fler positiva egenskaper än så, nämligen dess höga återbetalningsprocent, att det innehåller en progressiv jackpot, och att det finns en massa trevliga bonusalternativ.

Nackdelarna med spelet är väl i så fall det faktum att det är rätt invecklat, något vissa alltså ser som en nackdel, medan andra ser det som något positivt. Det är alltså en fråga om smak. En del klagar även på grafiken, men att grafiken inte är supermodern och full med avancerade effekter är ett medvetet drag från NetEnts sida, detta eftersom det som sagt bidrar till att skapa den unika stämningen. Vi tycker därför att detta är ett spel som det absolut är värt att prova på, framförallt för dig som gillar den gamla typen av enarmade banditer och som är en nostalgiker.