Jack and the Beanstalk är ett slotspel från 2012 och är baserat på sagan med samma namn. Spelet är utvecklat av NetEnt, en gigant inom slotspelsbranschen som i stort sätt garanterar spel av hög kvalitet. Jack and the Beanstalk går ut på att man i rollen som Jack är ute på ett äventyr där målet är att finna diverse vinster av olika värde. Som spelare bidrar man genom att hjälpa Jack att klättra upp för en stege som leder till ett hus. Detta hus är fullt av olika typer av rikedomar till ett stort värde, det finns dock ett problem. Detta problem är att husets ägare är en ond jätte som är ute efter Jack, och som man därför måste göra sitt bästa för att undvika. 

Vinstlinjer och insatser

Själva slotmaskinen är uppbyggd på så sätt att den består av 20 vinstlinjer, 5 hjul samt tre rader. Minimumsatsningen per snurr är 2 kronor, och den maximala ligger på 1 000 kronor. Det här med insatser är ju alltid en avvägning som det är upp till var spelare att ta ställning till, men man bör ju exempel inte vara alltför oförsiktig och undvika att spela när man är berusad och så vidare, allt för att inte slänga pengar i sjön.

Tema och design

Eftersom Jack and the Beanstalk är baserat på den berömda sagan med samma namn, så är detta självklart också dess tema. Spelet börjar ju få några år på nacken, så dess grafik kan inte riktigt mäta sig med det allra senaste spelet inom denna genre, men trots det håller den fortfarande en helt okej nivå och har en trevlig design. Ljudmässigt levererar spelet också, och det har ett mysigt soundtrack som bidrar till den spännande och fantasifyllda stämningen.

När det gäller spelets symboler har vi först och främst de 10 grundsymbolerna. Dessa symboler utgörs av kort symbolerna 10 J, Q, K och A, samt Jack själv, den onda jätten, en sur get, en yxa, och en vattenkanna. Kortet med nummer 10 är det minst värda, och vattenkannan det mest värda bland grundsymbolerna. När det gäller specialsymbolerna så ingår här självklart en Wild-symbol, vilket ju alla NetEnts slotspel i stort sett gör, och dess motiv är spelets logotyp inramad mot en röd bakgrund. Dessutom finns här Scatter-symboler, vilka har en skattkista som motiv.

Bonus och Jackpot

Free spins är något som det finns mycket av i detta spel. Dels kan man under spelets gång få dessa genom att bland annat få scatter-symboler. Dessutom erbjuder många av nätets casinon gratis free spins som kan användas i detta spel, något som är mycket vanligt när det gäller NetEnts spel. Spelets Wild-symbol ger en även möjlighet till något man här kallar re-spins. En re-spin leder till att Wild-symbolen flyttas ner till ett nytt hjul till vänster, och efter detta följer ytterligare en re-spin, och så fortsätter det så länge Wild-symbolen fortsätter att dyka upp. Man får därför hoppas på att få så mycket av mycket Wild-symboler som möjligt, eftersom detta kan leda till stora vinster.

I spelet finns också något kallat ”Treasure Collection”. Denna funktion har fördelen att den erbjuder spelaren att få Free Spins med multiplicerade utdelningar vilket ger en chansen att utöka vinsterna med tre gånger dess egentliga värde. Hur stor vinst detta kan resultera i när det gäller riktiga pengar så varierar detta kraftigt beroende på vilket myntvärde man tidigare valt. Men med maxvärdet handlar det om summor på hela 300 000 euro, vilket motsvarar ungefär 2,9 miljoner kronor. Detta är med andra ord en summa man inte direkt kan klaga på, snarare tvärtom en man kan vara mer än nöjd med om man lyckas få den.

För- och nackdelar

Fördelar:

  • Spelupplägget är både underhållande, unikt och innovativt.
  • Man har i detta spel chans på en maxvinst på ca 2,9 miljoner kronor, med andra ord en rejäl summa som man inte kan klaga på.
  • Spelet erbjuder Free Spins som man kan få tag i på många olika sätt, och det som gör det här extra värdefullt är att man chans att tredubbla vinsterna som dessa Free Spins kan resultera i.

Nackdelar:

  • Detta spel saknar en progressiv jackpot.

Sammanfattning

I stort sätt så finns det inte mycket att klaga på när det gäller detta Jack and the Beanstalk. Spelsättet är unikt. Innovativt och variationsrikt samt, viktigast av allt, mycket underhållande! Detta är med andra ord inget spel man tröttnar på i första hand. Alla Free Spins som erbjuds är dessutom inte heller precis någon nackdel, och det gör inte heller saken sämre att man även kan tredubbla dessa. Dessutom erbjuder spelet en rejäl maxvinst som kan hamna på väldigt stora summor beroende på vilket myntvärde man har valt. Med andra ord är detta spel ännu ett i mängden av strålande slotspel skapade av NetEnt. Detta företag verkar helt enkelt oförmögna till att misslyckas när det gäller slotspel, och i detta fall har man alltså återigen lyckats skapa ett slotspel som håller en väldigt hög nivå och är ytterst underhållande.