Kungarna av slotspel, NetEnt, kommer här med ännu ett spel inom denna genre vilket, som i vanliga fall när det gäller NetEnts slotspel, håller en mycket hög kvalitet. Spelet innehåller alla de ingredienser som krävs för att skapa ett framgångsrikt slotspel. Exempel på detta är att det har en snygg grafik som bygger på ett häftigt tema, det är spännande och väldigt underhållande på en och samma gång, och det går att använda till såväl datorn som mobilen och surfplattan. Oavsett plattform så fungerar det på ett alldeles lysande vis.

Vinstlinjer och insatser

Spelet slotmaskin är uppbyggd i form av 5 hjul med 3 rader vardera, och innehåller 20 vinstlinjer. Den lägsta möjliga insats man kan göra per spel ligger på 2 kr, och den högsta på hela 1 000 kr.

Tema och design

Som tema baseras Divine Fortune på grekisk mytologi. Man får som spelare alltså göra sitt bästa för att avancera i denna spännande och vackra, man farofyllda, värld. Något som underlättar är att man har den bevingade hästen Pegasus på sin sida, och denne hjälper en på olika sätt i spelet. Spelet innehåller alltså en mycket snygg grafik och spännande design, och alla dessa faktorer bidrar till att ge spelet en härlig atmosfär.

Spelet symboler är hämtade från grekisk mytologi även de. Standardsymbolerna består först och främst av kortsymbolerna A, K, Q och J, medan övriga består av figurer från den grekiska mytologin som lejonet Nemean, fågeln Fenix, den vidunderliga Medusa, hästen Pegasus, samt Minotauros, vilket inom grekisk mytologi är ett monster som är till hälften människa, till hälften tjur. Spelets specialsymboler består av en Wild-symbol som även den har Pegasus som motiv, en Free Spin symbol som består av en hand som håller i en blixt, och detta med texten ”Free Spin” skrivet under handen. Sist men inte minst finns här även en bonussymbol, vilken består av ett guldmynt.

Bonus och Jackpot

Divine Fortune har både bonusfunktioner samt en progressiv jackpot att bjuda på. Den första av dessa aktiverar man med hjälp av Wild-symbolen i kombination med minst tre Free Spins symboler, vilket resulterar i en funktion kallad ”Falling Wilds Re-spins” och som gör så att Wild-symbolen börjar växa, och om den fortsätter att göra så till den täcker hela hjulet i fråga resulterar detta i fler Free Spins.

Free Spins rundor går även att få genom att man får minst tre Free Spins symboler att dyka upp på samma gång. 3 av dessa ger dig 5 Free Spins, 4 ger dig 8 Free Spins, och 5 ger dig 12 av dessa.

En progressiv jackpot ingår också i spelets utbud. För att aktivera denna krävs det att man får minst 3 bonussymboler. Det finns sedan tre olika nivåer av jackpotts, och vilken av dessa man får beror på hur många bonussymboler man lyckas få fram. Fyller man en rad med bonussymboler får man en jackpot vid namn Minor Jackpot, fyller man istället två rader så resulterar detta i en jackpot som heter Major Jackpot, och den bästa jackpotten heter Mega Jackpot, och denna får man om man lyckas fylla hela tre rader med bonussymboler. Chansen är inte stor, men om du lyckas få Mega Jackpot kan du se fram emot en summa på cirka 1,9 miljoner kronor.

För- och nackdelar

Fördelar:

  • Spelet har olika bonusfunktioner att bjuda på som man kan dra stor nytta av.
  • Spelet består av en progressiv jackpot, och denna är i sin tur indelad i 3 olika nivåer. Den mest värda av dessa, kallad Mega Jackpot, kan ge en vinst på ungefär 1,9 miljoner kronor.
  • Spelet fungerar bra både på datorn, mobilen, samt surfplattan.
  • Spelet har en mycket bra grafik samt högklassiga ljudeffekter.

Nackdelar:

  • Spelets högsta jackpot, Mega Jackpot, är tyvärr inte global. Vad detta har för betydelse är att den så inte kommer upp i samma enorma summor som jackpotts hos vissa andra spel inom denna genre kan göra.

Sammanfattning

Med Divine Fortune levererar NetEnt återigen den typ av klassprodukt man numera förväntar sig från dem. Det är helheten som gör spelet till det kanonspel som det är, och denna helhet är indelad i bitar så som grafiken, ett spännande tema, en progressiv jackpot som i bästa fall kan resultera i höga vinster, 3 olika bonusfunktioner som också de kan resultera i vinster på höga summor, och så vidare. Detta, plus mycket mer, bidrar alltså till att göra Divine Fortune till den klassprodukt som det är. Det enda negativa med spelet är som sagt det att Mega Jackpot inte är global, och resulterar på grund av detta inte i de extremt höga vinster som jackpotts hos en del andra slotspel kan göra. Spelets alla positiva sidor gottgör dock detta med råge, så vi anser med andra ord att Divine Fortune är ett slotspel som varenda spelare bör ge en chans!